Bestill bord
11/16/2023

5 aktiviteter du kan gjøre før eller etter et måltid hos oss

Skal du nyte et måltid hos oss på Eggen Restaurant, men ønsker en aktivitet i tillegg? Frykt ikke - fjellet vårt har noe å by på for alle ferdighetsnivå! Her får du vite litt mer om de ulike mulighetene på Nesaksla.

Skarpe tinder, frodige daler og smaragdgrønne elver

Uansett hvordan du velger å ankomme Eggen Restaurant på kan vi love deg at det er en opplevelse. På denne listen finner du 4 ting du kan gjøre før eller etter et måltid på Eggen Restaurant.

1. Romsdalsgondolen

Romsdalsgondolen er den raskeste måten å komme seg til Eggen Restaurant på, og en opplevelse i seg selv. Gondolen tar deg fra 0 til 708 høydemeter på bare 5-7 minutter. På det høyeste punktet svever du hele 100 meter over bakken, og du får en fabelaktig utsikt mot noen av de største attraksjonene området har å by på, som Trollveggen, Trollstigen, Raumabanen og Rauma Elv. I tillegg får du tatt en god titt bort på militærleiren Setnesmoen, som er stedet hvor TV-programmet Kompani Lauritzen ble spilt inn. Romsdalsgondolen har avgang hver hele og halve time, eller oftere ved behov. Gondolen har alltid samme åpningstider som Eggen Restaurant.

Tips: Ettersom Romsdalsgondolen har avgang hver hele og halve time, kan det være lurt å bestille bord hos oss kvart på eller kvart over.

2. Rampedilten

En fjelltur for alle - og da mener vi alle! Rampedilten er vår 200 meter lange universelle rampe som går helt fra Eggen Restaurant og opp til Ottarbu på toppen av fjellet vårt Nesaksla. Er du dårlig til beins? Null problem. Rullestol? Perfekt for deg også! Bare gled deg til den herlige fjelluften og utsikten som venter på deg. Du finner Rampedilten ved å ta heisen opp inne på Eggen Restaurant, og gå ut via døren på Hemsen. Hvis du vil gå en noe lengre tur kan du også prøve deg på "Fole Kort" på 500 meter eller "Kjøre Lang" på 1 kilometer, men disse er ikke universelt utformet.

Tips: Ta med foreldre eller besteforeldre på fjelltur! Rampedilten er en nydelig opplevelse for de som gjerne ikke har vært på fjellet på en stund.

3. Rampestreken

Det velkjente turmålet Rampestreken ligger kun 15-20 minutters vandring fra Eggen Restaurant. Fra toppen kan du rusle nedover stien for å komme til utkikkspunktet, eller du kan ta på deg utfordringen med å gå helt fra sentrum av Åndalsnes. Til Rampestreken tar dette ca. 1,5 time, og helt til topps er det lurt å beregne 2 timer.

Tips: På dagtid kan det være noe kø til Rampestreken - gå turen om kvelden og kombiner den med en bedre middag hos oss etterpå.

4. Via Ferrata

Ønsker du å virkelig gjøre deg fortjent til måltidet, kan du bryne deg på den bratte fjellveggen på sørsiden av fjellet. Det finnes to ulike ruter; Introruta og Vestveggen. Introruta passer for familier eller personer som har lite eller ingen erfaring med klatring.

5. Trugetur

På vinterstid kan du spenne på deg truger og gå en rundtur på Nesaksla. Etter kun få minutter føles det ut som du er langt til fjells - vi har til og med fått høre "det føles ut som vi er på ekspedisjon!". Til mer vær, til kulere er det. Trugene leies ut på jernbanestasjonen like ved fjordstasjonen til Romsdalsgondolen.

Bestill bord her